Napotki, Smernice

Baretke za moške: Kako nositi baretko?

Baretke za moške

Baretke za moške ali flat caps so odlična pokrivala, katera so prav tako izjemno popularna pri moški populaciji. Kombinacije baretk skupaj z oblačili pa je ogromno, saj jih lahko nosimo tako na vsakdanja casual oblačila, kot tudi na zelo elegantno opravo.

A vsako leto se spreminjajo – in prav tako izboljšujejo! Lahko bi rekli po zadnji modi. Pa vendar, veste kako jih nositi?
V tokratnem prispevku o tem, kaj je baretka, kako se jo nosi in nekaj priročnih nasvetov.

Vabljeni tudi k prebiranju članka- Moška poletna pokrivala

Kaj so baretke za moške?

Baretka je kapa, katera je moško in prav tako žensko populacijo popolnoma obnorela. Baretke so popularna pokrivala, katera so posebej oblikovana tako, da imajo rahel šilt spredaj in se odlično prilagajajo glavi zadaj. So popolno pokrivalo, katerega lahko nosimo tako v hladnih kot v toplih mesecih.

Za različne letne čase pa izberemo različne materiale- seveda: za pomlad/ poletje bomo izbrali bombaž ali lan; jesensko/ zimski čas pa bomo namenili volni in bolj polnim tkaninam, katere bodo našo glavo prijetno grele.

Kdo nosi baretke?

Baretke niso omejene glede same nošnje in so univerzalne. Nosijo jih moški, ženske in prav tako jih lahko nosijo otroci. Po stilu bi pa rekli, da jih nosijo gospodje z izbranim okusom in kombinacijo oblačil s pokrivalom.

Je res, da nas morda to spominja na naše dedke, ampak v tem času jih nosijo tudi mladi gospodiči, saj je baretka popularen kos moške garderobe. Odlično se poda tako k elegantnemu stilu kot tudi casual oz. vsakdanjemu stilu oblačenja. Temu pa je tako zato, ker so baretke izdelane moderno in privlačno na oko, tako da se odlično zlijejo z vsako opravo.

Ker imamo le teh nekaj vrst, jih bomo predstavili:

  1. Navadne baretke- flat caps
  2. Francoske baretke
  3. Ameriške baterke

Flat caps (navadne baretke) so baretke, katere so nosili že naši stari starši in so najbolj razširjene in povpraševane moške kape. Imajo rahel sprednji del (šilt), kateri je dovolj dolg, da zaščiti oči pred sončnimi žarki. Ta moška kapa se nosi nekoliko nad ušesi ali včasih do ušes. So ožje po širini in imajo v notranjosti bombažno podlogo, katera prepreči prekomerno potenje in zaščiti glavo pred sončnimi žarki.

Te kape prihajajo v različnih modelih in barvnih kombinacijah:

Francoske baretke so mehke, položne baretke- kape, katere so izjemno popularne v Franciji in pa podobne nosijo tudi v vojski. Francozi ji rečejo béret in imajo kar nekaj načinov, kako jo nositi. Tudi tukaj so se modni oblikovalci poigrali in po času, tudi francosko baretko malo izpopolnili in prilagodili.

Izgleda pa tako:

“Ameriške baretke” na londonski način: So baretke, katere so širše in krajše. So malenkost bolj balonaste a zelo elegantne. Le te se odlično nosijo s kakšnim elegantnim, dolgim ali pol dolgim plaščem. Pašejo pa tudi na pol-elegantne jakne. Te baretke so v veliki večini iz volne ali debelejšega materiala, saj so bolj ali manj namenjene jesensko/ zimski nošnji.

Za boljšo predstavo, smo vam spodaj dodali nekaj slik le teh:

Kako se nosijo vse te različne baretke za moške?

Vse naštete baretke se nosijo malenkost nad ušesi in rahlo naprej. Vse te zgoraj naštete imajo znotraj močan elastičen rob, kateri preprečuje zdrs kape na čelo ali nazaj. Ta rob je prav tako izjemno priročen za potenje, saj vam kapljice ne bodo tekle po čelu v oči – ta trak jih zadrži in tkanina jih vpije.

Vse te kape oz. baretke se lahko nosijo na eleganten ali pol eleganten stil, saj imajo vse moderen pridih ali pa so že same po sebi izjemno moderne.

  • Flat caps oz. navadne baretke se nosijo tako pozimi kot poleti,
  • medtem ko francoske in ameriške baretke- večinoma jeseni in pozimi. Same so po večini izdelane iz volne ali debelejšega materiala, kateri zadržuje toploto.

Poglejmo si nekaj stilov, primernih za nošnjo teh vrst baretk/ kap:

Baretke za moške so res priročen in moderen modni dodatek, pri katerem ni potrebno skrbet kako smo oblečeni, saj paše na skoraj vse stile. Lepo popestri in dopolni ter seveda zaščiti vašo glavo pred vročino in opeklinami ter tudi pred hladnim vetrom in snegom.

 

V kolikor potrebujete pomoč, informacijo ali le posvet, nas z veseljem kontaktirajte na spodaj navedene podatke:

Telefon: 040-518-067
Mail: info@virum.si 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja