Napotki, Novice

4 nepogrešljivi poročni dodatki zanj: Look like a Boss!

Poročni dodatki zanj

Poročni dodatki zanj so modni dodatki, kateri so popolni za izbiro, kadar se poročite Vi/ Vaš prijatelj/prijateljica ali znanci. Le ti poročni dodatki bodo vaš celoten videz naredili popoln! Prav za ta dan, smo za vas pripravili prispevek, v katerem Vam razkrijemo 4 (štiri) nepogrešljive poročne dodatke zanj, kateri ne smejo manjkati na poročni dan. Vas že zanima kateri?

 1. Ozek eleganten Pas
 2. Lepa kravata ali metuljček
 3. Nežne naramnice za hlače ter
 4. elegantni Manšetni gumbi

1. Eleganten Pas

Ozek eleganten pas je modni dodatek, ki je izjemno dobrodošel v primeru, kadar je vaš izgled usmerjen k eleganci. Temu primerno ga oblečemo za svečane priložnosti kot so poroka, krst, obhajila in podobno. Tak pas je priporočljivo imeti v enaki barvi kot so vaši čevlji – če vam damo primer:

 1. K rjavim čevljem kombinirate rjav pas;
 2. k črnim čevljem črn pas

Dobro je, da imajo tile pasovi manjšo zaponko, saj ni toliko pomembno da je velika in izstopajoča- le ta lahko pokvari videz elegantnega stila.
Primer:

Poročni dodatki zanj- pas z čevlji
Poročni dodatki zanj- Črn pas

Če vas zanima več informacij o samih pasovih, vam priporočamo, da si preberete TALE blog prispevek.

2. Kravata ali metuljček

Odlični poročni dodatki zanj so prav tako metuljčki in kravate.
K lepemu elegantnemu videzu seveda spadata kravata ali metuljček, ki dasta piko na i k vašemu izgledu. Kravata je tradicionalen modni dodatek, pri katerem se ni moč zmotiti. Na voljo imamo veliko stilov, ki naš celoten videz naredijo popoln. Če se tukaj ustavimo in poklepetamo o stilih, bi rekli, da imamo na voljo 4 osnovne stile kravat :

 • Ozke kravate (Najširši del ima 5 cm)
 • Ravne kravate (Tukaj sta oba konca enako široka)
 • Klasične kravate (Najširši del ima  od 5 cm – 7 cm)
 • Široke kravate (Najširši del ima od 7 cm – 7,6 cm)

Dejstvo, kam katero kravato nositi je odvisno od kar nekaj dejavnikov. Na primer, eden od njih je širina reverja – to je sprednji, zavihani del ovratnika pri plašču, suknjiču ali obleki (blazerja), katerega potem kombinirate s širino vaše kravate.

“Torej če je rever širok, izberete široko kravato – če je le ta ozek, izberete ozko.”

 

Če vas zanima več o samih kravateh (dolžina, vezanje kravate, ovratniki primerni za širino kravate) in podobno, si preberite TALE prispevek.

Poročni dodatki - širina kravate

Na drugi strani pa so metuljčki, kateri so moden in eleganten dodatek, ki paše k prav vsakemu izgledu. Metuljčki so bili že prej popularen modni dodatek moških, le da so bili več ali manj samo iz ene sestavine (bombaža). Dan danes imamo že veliko drugih materialov, kateri so veliko lažji za vezanje, vzdrževanje in samo kombiniranje.

 1. Najpopularnejši so metuljčki iz poliestra, saj se jih da lepo vezati. Sam poliester pa je gladek material, ki rahlo spominja na svilo z razliko, da se ga mnogo lažje vzdržuje.
 2. Metuljčki iz Lesa, kateri prihajajo izjemno čudovitih oblik, vzorcev.  Seveda imajo prednost, ker so izdelani iz naravnega materiala – kateri pa praktično skoraj nima roka trajanja.
Poročni dodatki - metuljček
Poročni dodatki - leseni metuljček

3. Naramnice za hlače

Eden izmed lepih dodatkov k obleki so prav tako naramnice, katere ne samo da izgledajo čudovito, ampak imajo tudi dobro funkcijo. Različne modne naramnice prihajajo v X ali Y obliki.  Kaj pa to pomeni?

 1. Naramnice X : so naramnice, ki imajo 4 dele, kateri se pripnejo ob vaše hlače.
 2. Naramnice Y: so naramnice, katere imajo 3 dele, ki jih pripnemo ob hlače.

A ni samo oblika tista, ki jih razloči. Tukaj so še spodnji deli naramnic (zapirala), katera se pripnejo ob hlače. Le ti so lahko v obliki klipa (krokodilčka) ali usnjenega dela z luknjicami za gumbe.  Sam klip se le s klikom pripne na hlače in jih močno drži. Medtem ko se usnjen konec z luknjicami pripne za gumbe na notranji ali zunanji strani hlač.

Obe vrsti sta lahko tako v elegantni kot v športni različici.

Velikokrat se za tak dan osebe odločijo za Y naramnice (največkrat so le te izdelane iz elastike in dela usnja in so bolj fleksibilne ter prilagodljive.)

Naramnice za poroko- Y verzija.
Poročni dodatki - X naramnice

Če ne veste katero širino ali material naramnic bi izbrali, vas vabimo, da si to preberete v TEM blog zapisu.

Naš nasvet pri izbiri naramnic za Vaš najleši dan bi bil takšen:

“Manj je več! Izberite ozke do srednje široke naramnice za hlače. Takšne so dovolj, da izpolnijo svojo funkcijo in da so nežen dodatek k vašemi izgledu.”

4. Manšetni gumbi

K poročni opravi lepo pašejo tudi manšetni gumbi. Če ste se odločili za srajco z manšetami, seveda zraven spadajo tudi manšetni gumbi. Ti do v bistvu kar luksuzni in razkošni poročni dodatki zanj, kateri bodo seveda naredili ta dan res poseben.

Če pogledamo sam manšetni gumb – sestavljen je iz dveh delov in sicer:

 • sprednjega dela (v veliki večini je kak oblikovan motiv ali unikatna ploščica)
 • zadnjega dela (le ta ima zapiralni mehanizem, kateri se vrti vodoravno in prepreči, da bi manšetni gumb zdrsnil iz luknjic za gumbe.)

Sprednji del je tako lepo viden, medtem ko se zadnji del skriva v notranjosti srajce.

Dodatki zanj - Manšetni gumbi
Dodatki zanj- okrogli manšetni gumbi

Manšetni gumbi so simbol poslovnosti, moči, premoženja ter spoštovanja. Zato so več kot dobrodošli v poslovnem svetu in seveda na svečanih priložnostih, kjer pridejo prav tako do izraza. Izdelani so iz različnih žlahtnih materialov, kateri so zdaj že zelo razširjeni. S pravilno izbiro le teh, boste navadno obleko spremenili v edinstveno!

Vabimo vas, da si Tukaj pogledate nekaj lepih, elegantnih manšetnih gumbov.

Tako, zdaj ko veste kateri poročni dodatki zanj so pravi, vas še vabimo, da si za konec pogledate nekaj primerov elegantnega “outfita”.

Naj bodo dodatki zanj pika na i za Vaš dan:

Za vsak izgled se najdejo primerni poročni dodatki zanj, s katerimi bo izgled popoln. Izberite sebi primerne in blestite na ta dan! Za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja