Poslovne torbe za moške so »must have« izdelki, katere uporabljajo poslovni ljudje in brez katerih enostavno ne gre. Ker je ta torba ne samo priročna ampak prav tako moderna, se lepo poda k vašemu stilu. Takšne torbe pa dan danes niso več le za papirje in dokumente, primerne so tudi za nošnjo prenosnih računalnikov, akt, denarnic in podobno.

Nekateri ljudje si življenja brez takšnih poslovnih torb skoraj ne znajo več predstavljati. Ste eden izmed njih?

Za vas smo pripravili članek, v katerem boste izvedeli nekaj več o poslovnih torbah, katere so zelo razširjene in jih že najdemo v večih tipih.
Vabljeni tudi k prebiranju članka Darilo za fanta za rojstni dan, v kolikor ne veste kaj bi podarili dragemu za darilo.

Seveda obstajajo poslovne torbe za moške v večih vrstah, katere pa lahko izbiramo na podlagi tega kakšno delovno mesto opravljamo in ali je le to bolj formalne narave ali bolj casual- no. Zakaj torej potrebujemo takšno torbo?

Izbira poslovne torbe pa seveda odseva prav tako vaš stil. Raziskava je pokazala, da mlajše osebe pogosteje izberejo torbe za laptop, »poštarske torbe« (podolgovate mehke torbe, za čez ramo) ter nahrbtnike, namesto aktovke. Starejše osebe (zreli poslovneži) pa prisegajo na poslovne torbe za moške – aktovke ter visoke A4 torbe.

Glavni dejavnik pri izbiri poslovne torbe pa je seveda sama raba le te ter dejavnost katero opravljate.

Tipi poslovne torbe za moške

 • Aktovke Avtovke so kot poslovne torbe najbolj razširjene med poslovneži, kateri jih potrebujejo za nošenje pomembnih dokumetov, laptopov, map s papirji, ipd. Prihajajo v različnih velikostih in so ležeče.
 • Platnene torbe za prenostnik Platnene torbe so vsestransko uporabne, saj jih lahko uporabljamo tako za formalno kot za casual rabo. So enostavne za uporabo in samo vzdrževanje, ter priročne za nošnjo.
 • Pokončne moške torbe (A4, A4+) To so po večini poslovne torbe, katere so pokončnega formata A4 ali A4+. Takšne torbe imajo moški zelo radi, saj niso nerodne, so lahko nosljive in ne zavzamejo veliko prostora. V njej se lahko prenašajo razni dokumenti, tablice, ipd.
 • Ročne torbice- nesseser Nesseser-ji so manjše ročne torbice, v katere se lahko skrijejo manjše stvari- pomembni dokumenti, telefon, denarnica, ipd. V veliki večini imajo vse en velik predal na zadrgo, zunanji predalček na gumb ter predalček na zadrgo + pasek za roko.

Ok, zdaj poznamo tipe najbolj povpraševanih in nošenih torb. Pa poznate tudi njihove dobre lastnosti?

 1. Funkcionalnost: vedno se pred nakupom vprašajte za kaj potrebujte torbo. Kaj boste v njej nosili, so to pomembni dokumenti, kateri morajo biti varno shranjeni v njej ali je to laptop in akta, morda tablica ali mini projektor. Morda pa potrebujte torbo le za denarnico in nekaj manjših dokumentov.
 2. Vaša rutina: greste direktno v pisarno, na sodišče, ali le na sestanek s pomembno stranko? Morda le na pijačo z znancem ali prijateljem. Kakšna je torej vaša rutina?
 3. Velikost in obseg torbe: velikost in obseg vaše torbe je odvisen od funkcionalnosti. Če boste nosili nekaj papirjev, pomembnih dokumentov, laptop ali tablico potem izberite nekaj srednjega (ležečo ali pokončno aktovko A4 ali A4+), v kolikor pa ne potrebujte vseh teh pomembnih dokumentov, tablice in laptopa, potem izberite male oz. priročne nesseser- je, kateri so ravno dovolj in se odlično priležejo v roko ali pod roko.
 4. Struktura: to je zelo pomemben parameter poslovne torbe. Anatomija dobre poslovne torbe leži v njeni obliki, predalih, sekcijah, postavitvi, dostopnosti, ročajih in naramnih trakovih.
 5. Oblika torbe: seveda kot oblačila, ne morete nositi neprimerne torbe v pisarno ali na sodišče. Torba mora biti primerna za delovno mesto (nekatera delovna mesta zahtevajo specifične mere in oblike torb). To se odraža na to kaj delate in kje delate.
 6. Postavitev: torba ima notranje in zunanje predale, kateri so zelo pomembni za dostopnost elementov. Notranji predali pomagajo pri organizaciji stvari, katere potrebujete pri roki: pomembni dokumenti, papirji, laptop, tablice, ipd. Zunanji predali pa so namenjeni hrambi ključev, pisal, telefona- stvari, katere želite imeti takoj na dosegu.
 7. Trakovi in ročaji: so namenjeni priročnemu in lahkemu nošenju vaše torbe. Veliko torb ima sedaj že kar oboje. Ročaj na gornji strani torbe, je odličen za doseg torbe in nošenje na kratke razdalje. Dolg trak pa omogoča lažje nošenje in je zelo priporočen za daljše nošenje, da razbremenite težo torbe po telesu.

Poslovne torbe za moške: Top 10 poslovnih torb 2020

Poslovne torbe za moške predstavljene zgoraj so visoke kvalitete in vse so izdelane v Sloveniji. Material vseh torb je goveje usnje in prihaja v gladki ali malenkost hrapavi (nabuk usnje) obliki. Te aktovke moški naravnost obožujejo in so zelo povpraševane. 

Upamo, da smo vam pomagali pri izbiri primerne torbe in da vam bo služila v vaše namene.

V kolikor imate za nas kakšno vprašanje, želite nasvet ali splošno pomoč, nas z veseljem kontaktirajte. Tukaj smo, da vam pomagamo!

Tel: 040/518-067
Mail: info@new.virum.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja