Darila so male pozornosti, s katerimi narišemo nasmehe, veselje in radost na obraz obdarjenca. Ker se skozi leto nabere kar nekaj rojstnih dnevov in praznikov, moramo zmeraj razmišljati o vedno enaki težavi: nakupu daril. Sprašujemo se kaj kupiti, kje kupiti in ali bo ta pozornost dovolj.
Darila kupujemo nekako po principu naklonjenosti, spoštovanja in namenu- se pravi, koliko nam obdarjena oseba pomeni. Združiti želimo vse te lastnosti skupaj s svojimi notranjimi pričakovanji- kar zna biti težavno, ampak nikakor nedosegljivo!

S pravilnim izborom darila, ki vam ga bomo predstavili danes, darilo ne bo samo darilo ampak bo predstavitev vašega odnosa in poznavanja z obdarjencem. Predstavili vam bomo način, kako darilo pripraviti, na kaj biti pozorni, katera so popolna darila s katerimi ne gre zgrešiti in pa tudi »posladek« za na konec darila.
Seveda pa je vedno tako, da na koncu šteje tisti dan trenutek, pozitivne vibracije in veselje.

Ideje za darila- blog

Dileme z izborom darila za moške bomo danes rešili, saj smo za vas pripravili vodič skozi katerega smo razdelili 4 ideje za darila za moške, s katerimi nikakor ne boste zgrešili.

1. PRVI VTISI ŠTEJEJO/ PAKIRANJE JE POMEMBNO

Ker smo ljudje vizualna bitja, nekako gledamo, da je vse lepo, privlačno in posebno pripravljeno priložnosti. Takšna želimo tudi darila- zato se po navadi vprašamo: kako zaviti naše darilo?
Saj je prvi stik darila z osebo ravno pakiranje oz. embalaža, v kateri je skrito pravo darilo.

Da osebi naredimo čim bolj zanimivo doživetje, lahko darilo zapakiramo v različna pakiranja:

 • Darilno vrečko
 • Darilno škatlo (kartonasto ali leseno)
 • Ali zavijemo v zavijalni papir

Katero pakiranje izbrati je sicer čisto odločitev posameznika, a zabavno bo npr. gledati kako obdarjena oseba odvija in odvija in se izjemno veseli, ker je radovedna kaj se skriva znotraj darila.

Za izbiro embalaže se po navadi odločimo na podlagi tega, komu to darilo podarjamo- da poenostavim:

 • Če imamo darilo za šefa,  ga bomo skrbno spravili v poslovno darilno vrečko (saj želimo izkazati spoštovanje in naklonjenost);
 • Darilo za sodelavca/ ko je lahko bolj svobodno (odvisno prav tako od odnosa, ki ga vodite s to osebo)- lahko je darilna vrečka ali zavijalni papir;
 • Darilo za svoje bližnje pa je lahko kreativno, razigrano in vseh možnih oblik in velikosti- tukaj je lahko zavito v darilni papir, dano v škatlo in nato še v vrečko (zabava zagotovljena).

Najboljše pri vsem tem je, da se lahko ustvarjalno poigramo z zavijanjem- tako oseba ne bo imela pojma, kaj se znotraj skriva- zanimivo kajne?


Ok, če stopimo korak nazaj in se postavimo v trenutek, ko imamo glavno darilo pred sabo in čaka, da ga še zavijemo. Tukaj bi vam radi podali nekaj dobrih predlogov, kako narediti darilo še malenkost bolj zanimivo- in sicer:

 • Poskusite ga zložiti po vrstnem redu, skozi katerega želite, da osebo popelje npr.:
  • Ko oseba odpre /odvije svoje darilo, jo najprej tam pričaka posvetilo, ki se skriva v lepi kuverti z njegovim/njenim imenom;
  • Pod posvetilom je npr. zavita škatla, v kateri se skriva glavno darilo- zavito v ovijalni papir (ustvarjalno zavijanje bo osebi zanimivo in še bolj bo radovedna, kaj je noter skrito);
  • Pod to škatlo pa je npr. lahko še eno majhno darilce- ki vsebuje čokolado ali eno pozornost, ki jo ima obdarjena oseba zalo rada.

Celotno presenečenje pa je seveda odvisno od pričakovanja in trenutka.

2. NAJBOLJŠA DARILA SO NEPREKINJENO UPORABLJENA

Vsekakor pa bi se vsi strinjali, da so najboljša darila, ki so lahko dana tista, ki jih oseba kasneje neprestano uporablja. In takšna darila so nedvomno modni dodatki, kot so denarnice, pasovi, naramnice in torbe.

Z željo ustreči osebi, kolikor se da, pomislite na to, kaj ima oseba zelo rada in pa kaj potrebuje- npr. če so ji ljubi avti (morda kakšen pripomoček za avto); če rad vrtnari (orodje za vrtnarjenje) ali če zelo rad gleda filme (kakšno vstopnico za kino).
V našem primeru so to modni dodatki, s katerimi resnično ne morete zgrešiti! Zato smo spodaj pripravili povpraševane kategorije dodatkov za moške.

4 kategorije modnih dodatkov, ki se največ krat izbirajo za darilo in ki so narisali največ nasmehov na obraz:
 • Unikatne denarnice
  Če veste, da obdarjenec potrebuje novo denarnico, pobrskajte med unikatnimi in nevsakdanjimi, klasičnimi ali mini denarnicami- vsaka zase je posebna in služi svojemu namenu, ostati z osebo še dolga leta, se prilagoditi uporabi in postajati vedno boljša verzija sebe.
 • Elegantne torbe
  Bolj poslovne osebe nedvomno čez leta potrebujejo novo aktovko ali pokončno torbo, v katero hranijo vse svoje pomembne dokumente, prenosni računalnik in osebne stvari- da jih ne izgubijo.
 • Ozki ali široki pasovi
  Eleganten stil obdarjene osebe lahko popestrite s kakovostnim usnjenim pasom iz naravnega usnja, ki je lahko ozek ali malce širši, ki ima kvadratno ali pravokotno zaponko in ki bo osebi služil še leta uporabe.
 • Naramnice
  Če so obdarjeni osebi ljubše fine naramnice, ki jih samo zatakne za hlače in že izgleda kot iz škatlice; pa ji nedvomno lahko podarite enobarvne ali vzorčaste – s tremi ali štirimi zaponkami ter ozke ali široke naramnice, ki bodo njegov stil dvignile na nivo elegance in v katerih se bo počutil odlično.

3. ŽIVLJENJE JE TREBA UŽIVATI V TRENUTKU

Definitivno pa je češnja na vrhu torte vašega darila nekaj, kar lahko oseba zaužije v trenutku, v čemer lahko uživa takoj in nekaj, s čimer bo svoje brbončice pripeljala do vrhunca- govorimo o dodatku, kot je:

 • Čokolada (posebna, gurmanska, veganska- kakšno pač ima obdarjenec rad);
 • Vino (ki gre tako h glavni jedi kot k sladici);
 • Žgana pijača (ki bo odgnala grenkobo in privabila sladkobo);
 • Fin prigrizek (v katerem bo lahko oseba uživala zjutraj ali zvečer).

Pomislite, kaj ima oseba rada in kaj je v njenem stilu!

Torej če povzamemo- sladkosnedi osebi lahko za posladek dodate kakšno posebno- njemu ljubo sladico, ki jo bo z veseljem zaužil.
Osebi, ki rada spije kakšno fino pijačo po kosilu ali ob večerih- dodajte kakšno posebno žlahtno kapljico;
Osebo s fit življenjem pa lahko presenetite tudi s kakšnim fit prigrizkom- katerega ne bo pričakovala. S tem boste svojemu darilu nedvomno dvignili standard in verjemite, oseba si ga bo zapomnila- tako darila kot vas in trenutka, v katerem mu je bilo dano.

presenecenje ideje za darilo blog

Čez čas se bo še govorilo o tem, kako zelo ste ga presenetili z izbranim darilom. Bolj, kot boste unikatni in ustvarjalni- bolj si ga bo obdarjenec zapomnil- saj je bilo nevsakdanje, zanimivo in zabavno odpiranje darila, nepozabno!


Kar pa je najbolj pomembno pri celotnem obdarovanju pa ni samo darilo, ampak vi, ki ste se potrudili in izbrali nepozabno in uporabno darilo; da ste osebi podarili svoj čas, svojo pozitivno energijo in seveda ta trenutek, ki bo ostal v mislih- in seveda na fotografijah.

Ni zmeraj material tisti, ki pri ljudeh naredi vtis, mi družba smo tisti, ki naredimo celotno praznovanje nepozabno, zabavno in spontano. Navsezadnje se lahko material zlomi, popraska ali strga- prijateljstvo pa ostaja!

Če potrebujete pomoč pri izbiri, nas z veseljem kontaktirajte na:

E-mail: info@virum.si
Telefon: 040-518-067

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja