Hlačne naramnice niso le mit, so resničnost! Zasijte v njih.
V tokratnem blog prispevku se bomo dotaknili glavne teme hlačne naramnice oz. naramnice za hlače. Le te so preproste za nošenje in so odličen eleganten modni dodatek k skoraj čisto vsakemu stilu. Izstopajte, bodite uradni ali le sproščeni v svojem izbranem stilu.

Blog vas vodi k temam: kakšne vrste naramnic poznamo, kakšna širina je primerna za kak “outfit”, kam in kako jih je primerno obleči- kako kombinirati in kateri material je najprimernejši za naramnice.

Vrste naramnic
Širina naramnic
Oblika in zapenjanje naramnic
Kam jih obleči?
Materiali za hlačne naramnice

Naramnica narečnoPodravska (hozentreger; Nositi hozentregarje.)


Hlačne naramnice in vrste le teh

Vrste naramnic se razlikujejo po širini, obliki ter dveh osnovnih vrstah zapiranja. Najprej vam predstavimo vrste širin naramnic:

 1. Na prvem mestu so OZKE in dajo vašemu videzu casual look s pridihom klasike in trenda.
 2. Nato imamo tako imenovane » ALL-TERRAIN « oziroma vmesne naramnice. Niso dovolj ozke, da bi padle v zelo casual slog in niso dovolj široke da bi jim lahko rekli formalne, zato so vmesne.
 3. Potem imamo MODERNE naramnice. To so naramnice katere so zmeraj Classy in v trendu. Z njimi ne morete zgrešiti.
 4. Ter na koncu še TRADICIJONALNE naramnice, s katerimi zadenete v polno. Govorijo o moči, klasiki in » like a boss« videzu.

Če želite izvedeti več o vrstah naramnic, si poglejte video Stili in tipi naramnic.

Širine naramnic

Naramnice se začnejo pri širini 1,9 cm in se nadaljujejo vse tam do 4 cm. Vse kar je širše od 4 cm že pade v kategorijo delavnih naramnic.

Tukaj velja pravilo: » Ožje kot so naramnice, bolj bo videz casual ; medtem ko širše kot so, bolj so klasične in formalne. «

Širina in dolžina naramnic je pomembna – zato, vam spodaj prilagamo video, v katerem si lahko pogledate in izveste več o dolžini in širini moških naramnic.

Ostale metrike naramnic, katere je vredno poznati

Ko izberemo željeno širino, nam ostane oblika naramnic. Obliki sta (2) dve, in sicer X in Y.

Pri obliki X je znano, da sta spredaj in zadaj (2) dva trakova, ki se pripneta za pas vaših hlač in jih držita močno na mestu. Ta oblika naramnic je pozitivna rešitev, če vam hlače lezejo dol.

Medtem ko je pri obliki Y malo drugače, saj ima samo 3 trakove. (2) Dva se pripneta spredaj in (1) eden zadaj. Ta trak zadaj gre točno po vašem križu navzdol in se pripne na sredini hlačnega pasu. Ta oblika naramnic je priročna, moderna in v trendu.

K obliki pa spada tudi način zapiranja oziroma pripenjanja naramnic na vaše hlače.

Možnosti zapiranja naramnic sta dve osnovni in to sta klip-on ali button-on način zapenjanja naramnic na hlače.

Klip- on način:

To so naramnice, ki imajo na koncu svoje dolžine (3) tri ali (4) štiri klipe ( krokodilčke) za pritrditev na vaše hlače. Ta način zapiranja spada na vse hlače, saj se zelo preprosto pritrdi in ostane na mestu. Pravilno zapenjanje s klip- on načinom je, da jih najprej zapnete zadaj na sredini hlač in jih nato potegnite čez ramena na sprednji del, da pritrdite preostale sponke na sprednji pas.

Široke naramnice Black Label-zaponke

Button-on način:

Naramnice z button-on načinom oziroma načinom za gumbe so malenkost bolj formalne od klip-on načina. Izgledajo tako, da imajo na koncu usnjen del, kateri ima luknjico, da se lahko zapne na gumbe. Ta način zahteva hlače, ki imajo spredaj in zadaj v notranjosti pasu prišite gumbe, da se le te lahko pripnejo. Te skrite gumbe vsebuje večina modernih elegantnih hlač. Oblečemo jih podobno kot pri klip-on načinu – torej, začnemo zadaj in jih pripnemo na skrite gumbe ter jih potegnemo čez ramena in pripnemo še spredaj.

hlacne naramnice button on zapiranje

Kam pa katere hlačne naramnice obleči?

Priporočljivo je, da imate kar vse (4) štiri vrste naramnic doma in jih potem samo skombinirate, ko veste, kam greste.

 • Zdaj za tradicionalne širine naramnic ( to je 3,5 – 4 cm) je najbolj primerno oblačilo moška obleka, se pravi srajca, hlače in suknjič ali smoking. Priložnosti za taki out-fit so delovno mesto, službeni dogodki, večerne zabave.
 • Za moderne širine naramnic (to je 3 cm) je primerno obleči srajco, fine hlače od obleke ali celotno obleko. Gre pa skupaj tudi z lepimi jeans hlačami ali športno elegantnimi hlačami. Primerni dogodki za te naramnice so delovno mesto, poroke, koktail zabave ali casual – ker lahko.
 • Za all-terrain oziroma vmesne naramnice (to je 2,5 cm) je najboljše, če želite biti oblečeni casual – obleči majico in športno elegantne hlače. Če pa želite eleganco pa je najboljša izbira kakšna fina srajca in hlače od obleke. Na vprašanje, kam obleči take naramnice, bi odgovorili: poroka, kakšen zmenek, izhod s prijatelji ali le izhod v mesto.
 • Za ozke naramnice ( to je 1,9 cm) bi bilo primerno obleči majico, daljšo srajco, jeans in fino srajco ali lepo oprijet pulover. S takim videzom lahko greste na dogodke kot so poroke, obletnice, zmenki ali na delovno mesto.

Primerni materiali za hlačne naramnice

Rečemo lahko, da naramnice ne prihajajo le v različnih vzorcih, širinah in slogih, temveč tudi v različnih materialih. Te materiale pa lahko razvrstimo v raztegljive oziroma elastične in neraztegljive oziroma neelastične.

 • Elastične naramnice sestavljajo večji del prodajnih naramnic, saj so čudovit dodatek, ki se prilagodi številnim vrstam in oblikam telesa. Pa vendar so bolj primerne za casual (vsakdanje) priložnosti.
Moške naramnice za hlače Ranger Ocean- vzorec.
 • Med tem, ko so ne- elastične naramnice malenkost bolj elegantnega videza, so statične – ne da se jih prilagajat velikosti in obliki vašega telesa. So pa primerne za bolj formalne (elegantne) priložnosti. Le te so večinoma narejene tam od krepkega usnja pa vse do elegantnih svilenih tkanin.
  Pogosto so te veliko bolj izbrane – uglajene kot navadne elastične naramnice. A kljub temu so novejše izvedbe teh naramnic že prilagojene udobju, saj vsebujejo prišit element (prišit elastičen del tkanine), ki omogoča večjo podporo in udobnejšo uporabo samih naramnic.
klip on zapiranje hlacnih naramnic

Zdaj, ko smo vas podučili o sami uporabi, materialih in vrstah naramnic, pa kar v akcijo. Samo kombiniranje naramnic s srajcami in hlačami je lahko seveda po želji in okusu, kar zadeva barve. Je pa fino poznati nekaj smernic in biti v trendu.

Bo vaša izbira casual- ni (vsakdanji) ali formal- ni (posebno-elegantni) izgled?
Za vsako vašo povratno informacijo bomo veseli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja